Sfaturi Conservare

1 Mustarul se pastreaza la loc uscat, care sa nu fie expus la lumina, intr-un vas bine inchis.

2 In cazul in care crema de mustar s-a separat, nu trebuie sa te ingrijorezi penru ca acest lucru se poate intampla, din cauza ca in continutul ei se afla si apa, carese poate evapora.

3 Crema de mustar depozitata se poate usca in timp. Daca vrei sa-ti refaci crema de mustar, ii poti adauga putin vin sau otet.

4 Daca sta mult timp, crema de mustar poate capata un cust amarui si isi poate pierde din aroma. In cazul in care, dupa ce l-ai gustat si i-ai adaugat otet sau vin, nu-ti place gustul pe care il are, este mai bine sa il arunci.

5 Semintele de mustar le poti depozita intr-un spatiu racoros si uscat, intr-un vas inchis bine, astfel incat sa nu intre aerul. Astfel, ele pot rezista fara sa isi piarda din savoare pana la sase luni. Si nu uita ca din aceste seminte iti poti face si tu propria crema de mustar.

6 Uleiul de mustar, care este iute si aromat, poate fi cumparat din magazinele cu specific indian sau oriental si poate fi pastrat pentru mult timp, atata timp cat este tinut in frigider. Altfel, dupa putin timp va capata un gust de ranced.